joomla statistics
Ενημερώνουμε όλα τα Μέλη μας, ότι όσοι είδαν στην σύνταξη ΤΕΑΠΑΣΑ (πρώην ΕΤΕΧ) μείωση κατά 20 €, αυτό αφορά την ετήσια συνδρομή τους στο Σωματείο.
Όσοι δεν είδαν την μείωση, θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία, να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες και ταυτόχρονα να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο, ώστε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί αυτόματα η κράτηση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 25-10-2021
Η Ένωσή μας, εκφράζει δημόσια την συμπαράστασή της, στους κρατούμενους συναδέλφους της ομάδας ΔΙΑΣ για την καταδίωξη και εμπλοκή με τους κακοποιούς στο Πέραμα Αττικής.
Ταυτόχρονα εκφράζει την θλίψη της για την αδόκιμη Εισαγγελική κατηγορία σε βάρους τους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο !!
Και ο Εισαγγελέας διέταξε την κράτησή τους !!!
Άραγε οι Αστυνομικοί είναι ύποπτοι φυγής;
Μήπως στο εξής οι συνάδελφοι μάχιμοι Αστυνομικοί θα πρέπει να εφαρμόζουν την ατάκα από κινηματογραφική ταινία του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»;
Μήπως, όταν οι πολίτες καλούν σε βοήθεια θα πρέπει να εφαρμόζουν την ατάκα του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης του Σύριζα κυρίου Τόσκα, να προτρέπουν οι Αστυνομικοί τους πολίτες σε περίπτωση που μπαίνουν ληστές στο σπίτι τους αυτοί να κάνουν πως κοιμούνται;
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, εν ενεργεία και εν Αποστρατεία, να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την συμπαράστασή τους, στους άδικα διωκόμενους συναδέλφους της ομάδας ΔΙΑΣ όπως π.χ. συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την άδικη κράτησή τους, συγκεντρώσεις υποστήριξης όταν θα προσαχθούν στην Δικαιοσύνη, ισχυρή νομική κάλυψη κλπ.
Συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ είμαστε δίπλα σας, σε σας και τις οικογένειές σας.
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος                                        ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γεώργιος
elegktikosynedrio thumb largeΙσόβιο «χαράτσι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι κληρονόμοι τους, αφού σήμερα, με την υπ’ αριθ. 1477/2021 απόφαση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε τις δικές της αποφάσεις με αριθ. 244/2017 και 32/2018, οι οποίες είχαν κρίνει αντισυνταγματική την παρακράτηση της ΕΑΣ!!
Η ΕΑΣ επιβάλλεται από 1-8-2010 σε όλες τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ μεικτά και κυμαίνεται από 3-14%. Επιβάλλεται επίσης σε όλες τις επικουρικές από 1-9-2011 πάνω από 300 ευρώ μεικτά σε ποσοστό 3-10%.
Η Ένωσή μας, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα 20/10/2021 στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Το πανηγυρικό περιελάμβανε Θεία Δοξολογία και Αρτοκλασία για τον προστάτη και εύφορό της Ελληνική  Αστυνομία Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιου. Τον Άγιο που σφράγισε με το αίμα του μαρτυρίου του την επίγεια ζωή του, επιτελώντας το Ιερό καθήκον και πλέον μεσιτεύει στο Χριστό μας για όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
Από την Ένωσή μας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος, ο Γ.Γ. κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γεώργιος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας με την ιδιότητα και του Προέδρου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
Την ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (I.P.A.) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας και ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών και Κοινωνικών Θεμάτων κ. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ Δημήτριος.
Την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. ΠΟΥΡΣΑΪΤΊΔΗΣ Λάζαρος και ο Γ.Γ. κ. ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ Ελευθέριος και μέλη του Δ.Σ..
Μετά το πέρας του εορτασμού, ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους υπηρετούντες στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τους απόστρατους, ο Άγιος Αρτέμιος να χαρίζει υγεία, φώτιση και δύναμη ώστε πάντα να είναι δίπλα στο συνάνθρωπο. 
art1art2art4

Η Ένωσή μας, σήμερα 08-10-2021, δια του Προέδρου Αναστασιάδη Γεωργίου του Γ. Γραμματέα Λαμπάδα Γεωργίου του Αντιπροέδρου Γούλα Χρήστου του Ταμία Πασχαλέρη Παναγιώτη έδωσαν βροντερό παρών στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων της χώρας

Παρόντες και ο Πρόεδρος της Δυτικής Αττικής Μποταΐτης Αντώνιος Μέλος Δ/Σ της ΠΟΑΣΑ και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΑΘΗΝΩΝ Μπέττας Δημήτριος.

athina. 1jpg

APO 600 VOD

Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΑΣΑ
Χθες, 15/07/2021  ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ συναντήθηκε στα γραφεία του ΜΤΣ με τον Πρόεδρο αυτού Αντιστράτηγο ε.α. κ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ Αντώνιο . Στη συνάντηση παρέστη και ο επίτιμος Ά Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ και μέλος του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος .
Η συνάντηση έγινε μέσα σε θερμό κλίμα , αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούσαν τη λειτουργία του Μ.Τ.Σ. ως και τους στόχους αυτού.
Συγκεκριμένα :
α) επιβεβαιώθηκε η απρόσκοπτη χορήγηση του μερίσματος στους συναδέρφους.
β) Υπάρχει δέσμευση του ΜΤΣ για την άνευ προβλημάτων χορήγηση του ΒΟΕΑ.
γ) Ουδεμία  μείωση των μερισμάτων των δικαιούχων.
δ) Είναι εν ισχύ η απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ για την αναδρομική χορήγηση  από 1/1/2021 των κρατήσεων του Ν.4093/12 ως και η οριστική κατάργηση της κράτησης αυτής.
ε) Θα υπάρξει κοινή δράση για την εφαρμογή του Νόμου σχετικά με την επιχορήγηση του ΜΤΣ από τις κλήσεις της Τροχαίας (ποσοστό 5% ).
στ) Αναδείχθηκε ο κοινός βηματισμός και η ενιαία έκφραση του ταμείου βάση του ιδρυτικού του Νόμου ( συνύπαρξη στρατού ξηράς και τέως Χωροφυλακής).
ζ) Το ΜΤΣ από κοινού με την ΠΟΑΣΑ θα διεκδικήσει ποσό επιχορήγησης από τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.
η) Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόταση του ΔΣ του ΜΤΣ για διεύρυνση του αριθμού των μελών του με τη συμμετοχή ενός ανωτάτου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. εν ενεργεία.
Μετά την ενημέρωση αυτή ο Πρόεδρος του ΜΤΣ τίμησε τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ επιδίδοντάς του τον θυρεό του ταμείου λέγοντας χαρακτηριστικά  ΄΄ ότι η βράβευση αυτή αποτελεί ένδειξη καλής συνεργασίας μεταξύ ΜΤΣ και ΠΟΑΣΑ ΄΄.
Στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου  κ. Κύριλλος ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο του ΜΤΣ  όσο και τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ για την οικονομική ενίσχυση που παρείχαν στη Μητρόπολή του επιδίδοντάς τους ταυτόχρονα αναμνηστικά της Μητρόπολης.
ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Υποστράτηγος ε .α. ΕΛ.ΑΣ.
Στις 05 Ιουλίου 2021 το Προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ επισκέφτηκαν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
Από την ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος κ. ΓΟΥΛΑΣ Χρήστος και ο Ταμίας κ. ΠΑΣΧΑΛΕΡΗΣ Παναγιώτης.
Από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ο Πρόεδρος κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας.
Συζητήθηκαν θέματα των Αποστράτων και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ενημέρωσε τον κ. Αρχηγό για την λειτουργία του Συνεταιρισμού.
Ο κ. Αρχηγός υποσχέθηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στα ζητήματα που του τέθηκαν.
apost600
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
Δοξολογία-Δέηση υπέρ Αποστράτων Αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ.κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
Λητή τελετή, στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με όλα τα μέτρα για τον covid.
Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χαιρετισμός από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κων/νο.
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής – Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, κ. ΜΠΑΜΙΑΤΖΗ Αντώνιο.
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος, ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., τα μέλη Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής-Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, τα μέλη Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, Πρόεδροι και τα μέλη Δ.Σ. των Συνδικαλιστικών Σωματείων της Αστυνομίας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο γραφείο Δημ. Σχέσεων της Γ.Α.Δ.Θ. για την άψογη, όπως πάντα, διοργάνωση της εκδήλωσης.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 15-06-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες.
2021Αξιότιμοι Σύνεδροι Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων.
Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για το Διοικητικό Συμβούλιο στις επερχόμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α ) που θα γίνουν στις 3-4 Ιουλίου στην Αθήνα.
Η υποψηφιότητά μου, είναι ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το οποίο Σωματείο αριθμεί σήμερα 1.400 ενεργά Μέλη και η απόφαση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και με χαρά την αποδέχτηκα.
Διατελώντας επί 3 θητείες πρόεδρος στο 2ο μεγαλύτερο Σωματείο των εν ενεργεία Αστυνομικών της χώρας (2000-2007) δώσαμε εξαιρετικές μάχες για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Σήμερα από την θέση του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ διεκδικώ εκ νέου την εμπιστοσύνη σας, να δώσω όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τις οικογένειές μας.
Έχω την θέληση και τη δύναμη να αγωνιστώ για τα δίκαια αιτήματα μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος
Σήμερα 24-04-2021, ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος, μετέβη στο Παιδικό Χωριό SOSΠλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και εκ μέρους και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ και της I.P.A. Θεσσαλονίκης, παρέδωσε την Λαμπάδα και Δώρα στον μικρό Αλέξανδρο που βάφτισε πριν 6 χρόνια η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καθώς και δώρα στα υπόλοιπα παιδιά του SOS, και εντολή δωρεάς για 15 κατσίκια, για την ημέρα της Λαμπρής, μαζί με τις ευχές όλων για καλή Ανάσταση.
Η επίσκεψη λόγω των μέτρων της πανδημίας, έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας και με μοναδικό εκπρόσωπο όλων των ανωτέρω τον κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Γεώργιο.
sos2021
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 24-04-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Διαπιστώσαμε ότι τις τελευταίες ημέρες πολλά Δικηγορικά γραφεία διαφημίζουν διεκδικήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ !! για προσφυγή με ομαδικές αγωγές και ζητούν από 50 έως 250 ευρώ ανά άτομο και ποσοστό εφόσον κερδηθούν οι αγωγές !
Σαφώς είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να αποδεχτεί αυτές τις προσκλήσεις των Δικηγορικών γραφείων.
Υποχρέωσή μας, όμως, ως Σωματείο είναι να εφιστήσουμε την προσοχή όλων όσων εμπιστευτούν τα ανωτέρω Δικηγορικά γραφεία για τους ευνόητους κινδύνους.
Το Σωματείο μας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) και τους νομικούς μας συμβούλους εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή των θέμα των αγωγών που αφορά την Εισφορά Αλληλεγγύης και θα ενημερωθείτε μόλις έχουμε τις τελικές προτάσεις.
Για το θέμα των παρανόμως κρατηθέντων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 2016 και εντεύθεν, έχει αποφασιστεί αρχικά να γίνουν Αιτήσεις προς το ΜΤΣ και αμέσως μετά τις 10 Μαϊου 2021 θα κληθείτε τηλεφωνικά, τμηματικά και με όλα τα μέτρα για την πανδημία να προσέλθετε στα γραφεία μας, προσκομίζοντας και τα έγγραφα τα οποία θα σας υποδείξουμε, ώστε να καταθέσετε τις Αιτήσεις σας και το Σωματείο θα τις καταθέσει συνολικά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Μέχρι τότε, σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ.                            ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γ.
6975905000                                     6936592000
κατάλογος
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Σας παραθέτουμε παρακάτω την σχετική ενημέρωσή μας από την ομοσπονδία μας (ΠΟΑΣΑ) και την σχετική ανακοίνωση του ΜΤΣ προς τους μερισματούχους του ταμείου.
 
Κύριε Πρόεδρε ,
Σας διαβιβάζουμε σχετική ανακοίνωση που μας απεστάλη και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Σ. σχετικά με τις υποβληθείσες αιτήσεις, η οποία ανακοίνωση , αποτελεί απάντηση στις σχετικές αιτήσεις των μελών.
Έχει γίνει σχετική ανάρτηση και στην ιστοσελίδα μας . Θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση – ενημέρωση από την Ομοσπονδία επί του θέματος αυτού.
Ο
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς
Αντιστράτηγος ε .α. ΕΛ.ΑΣ.
 
Μ Τ Σ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημέρωση Μερισματούχων του ΜΤΣ επί Κρατήσεων στα Μερίσματα που εφαρμόζονται από 01-01-2013, με βάση διατάξεις του ν.4093/2012
2021, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 12
1. Με αφορμή το γεγονός ότι το ΜΤΣ γίνεται δέκτης χιλιάδων αιτημάτων για παύση και επιστροφή κρατήσεων επί των μερισμάτων, σας ενημερώνουμε τα εξής:
α. Οι ανωτέρω μειώσεις εφαρμόζονται από 01-01-2013 και ενεργούνται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. κατ΄ εφαρμογή, των διατάξεων, του ν. 4093/2012, όπως ισχύει σήμερα.
β. Το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ΄ αριθμ. 14/01/23-06-2020 Πρακτικό του εισηγήθηκε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατάργηση της προβλεπόμενης από το ν. 4093/2012 κράτησης υπέρ ΜΤΣ, από 01-01-2021.
2. Η παρούσα ανακοίνωση υπέχει θέση απάντησης για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν στο Ταμείο μας, για το παραπάνω θέμα.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ/ΜΤΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Α. Μυτιληνάκης
Η Ένωση Αστυνομικών εν Αποστρατεία Ν. Θεσσαλονίκης, εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες.
1821 600
 
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη: 21-03-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΘΕΜΑ: Κράτηση-Μείωση του Ν.4093/12 στο Μ.Τ.Σ.
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Με τον Ν.4093/12 το Μ.Τ.Σ. προέβη σε μείωση – κράτηση από το μηνιαίο μέρισμα κάθε συνταξιούχου.
Με τον Ν. 4387/13-5-2016 η κράτηση αυτή έπαυσε για τους συναδέλφους που βγήκαν στην σύνταξη μετά την 13-05-2016, ενώ συνεχίζεται μέχρι σήμερα για τους παλαιότερους συνταξιούχους.
Η Ομοσπονδία μας, προέβη σε σειρά εκδηλώσεων – διαμαρτυριών στην Διοίκηση του Μ.Τ.Σ., ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και τα παρακρατηθέντα από 13-05-2016 να επιστραφούν στους μερισματούχους και να καταργηθεί αυτή η κράτηση.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε σαφή πρόθεση διόρθωσης από το Μ.Τ.Σ.
Το θέμα παρακολουθείται από το Σωματείο μας και εφόσον μέχρι το Πάσχα δεν έχει αρθεί η αδικία, θα ενημερωθείτε όλοι, ώστε να προβούμε σε ατομικές ή ομαδικές αιτήσεις προς το Μ.Τ.Σ.
Το θέμα αφορά και τις χήρες και ορφανά.
Επαναλαμβάνουμε ότι θα ενημερωθείτε από εμάς, ώστε εφόσον χρειαστεί να προσέλθετε στα γραφεία μας, προσκομίζοντας και τα δικαιολογητικά που θα σας γνωστοποιήσουμε.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ.                                                            ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γ.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 10-03-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Παρακολουθήσαμε με θλίψη τα αιματηρά επεισόδια χθες στην Ν. Σμύρνη, που είχαν ως επακόλουθο την άνανδρη και δολοφονική επίθεση σε βάρος συναδέλφου που επέβαινε σε δίκυκλο από δεκάδες άθλιους.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου, καθώς και των λοιπών τραυματισμένων Αστυνομικών.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Σωματείου μας, στους εν ενεργεία συναδέλφους και αιτούμαστε από την Φυσική και Πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, την περαιτέρω θωράκιση των υπηρετούντων στην Αστυνομία με εξοπλισμό, αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικινδύνου, και αναβάθμιση των Σχολών εκπαίδευσης.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ.                                    ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γ.

1 1444500851

Επαναπροσδιορισμός του εφάπαξ βοηθήματος για τους μετόχους των Τομέων Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση με το Ταμείο πριν την 28-12-2018, μετά την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Ν.4575/2018).

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2019
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με την υπ’ αριθμ. 13.8 από 4-4-2019 Απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Α.Δ.Α.: Ω2ΨΜΟΡΡΞ-ΥΟΧ), μετά την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (βάσει των διατάξεων του αρ. 10 του Ν.4575/2018), αποφασίστηκε ο επαναπροσδιορισμός του εφάπαξ βοηθήματος να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35, παρ. 9 του ν.4387/2016 για το σύνολο των ασφαλισμένων που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση με το Ταμείο πριν την 28-12-2018.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Ο συγκεκριμένος επαναπροσδιορισμός αφορά τέως μετόχους που διέκοψαν την ασφαλιστική τους σχέση από την 01-08-2012 έως και την 28-12-2018 και έχουν λάβει το εφάπαξ από τον Τομέα που ήταν ασφαλισμένοι (Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.A.Π. και Τ.Π.Υ.Π.Σ.).

O χρόνος παραγραφής του δικαιώματος να υποβάλουν αίτηση οι τέως μέτοχοι ανέρχεται σε 5 έτη, δηλαδή μέχρι 31-12-2024
Για όσους τέως μετόχους έχουν διακόψει τη μετοχική τους σχέση με τους Τομείς Πρόνοιας του Ταμείου πριν την 28-12-2018 και έχουν λάβει το εφάπαξ βοήθημα, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί το ποσό του εφάπαξ που τους αναλογεί, θα πρέπει να υποβάλλουν απαραίτητα σχετική αίτηση
Τα υποδείγματα αιτήσεων ανά τομέα Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. είναι τα ακόλουθα:
Αίτηση για τον τομέα ΤΠΑΣ [Αστυνομία – τ. Χωροφυλακή]
Αίτηση για τον τομέα ΤΠΥΑΠ [Αστυνομία – τ. Αστυνομία Πόλεων]
Αίτηση για τον τομέα ΤΠΥΠΣ [Πυροσβεστική - Υπόδειγμα 6Ω-2, 6Ω-3, 6Ω-4]
Πατήστε εδώ για περισσότερα
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Με μεγάλη χαρά, στις 11-12-2020 υποδεχθήκαμε στα νέα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Αθήνα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Δ/ντής των καταστημάτων «δίκτυο» κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο φιλικό κλίμα και αναδείχθηκε ότι από κοινού, θα εργαστούμε με σκοπό το όφελος όλων των συνταξιούχων. Μετά τις γιορτές δεσμευτήκαμε να επισκεφτούμε τα νέα γραφεία της ΠΟΑΣΑ.
Ο κ. Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ, παρέλαβε την κάρτα Μέλους του Συνεταιρισμού και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ως Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ υποστηρίζω ένθερμα προσπάθειες όπως του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών, προσπάθειες που έχουν να κάνουν με την βοήθεια των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς τους.
Στην σημερινή συνάντησή μου, με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία διαπιστώθηκε ταύτιση των απόψεών μας, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των συναδέλφων μας.
Καλή συνέχεια στο έργο σας.»
XRISVASMAX 750

koritsi02 600

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 05-12-2020
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕ
Με αφορμή διάφορες ερωτήσεις Μελών μας, σχετικά με τα αναδρομικά που λάβαμε, και προβλήματα που τυχόν δημιούργησε η χορήγηση αυτών, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας (ΠΟΑΣΑ), αποφάσισε στο τελευταίο Δ.Σ. της 11 και 12-11-2020 ομόφωνα τα ακόλουθα .
1.       Να συμμετάσχει σε  έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία προς τον κ. Υπουργό ΒΡΟΥΤΣΗ  μαζί με της ΕΑΑΣ και την  ΕΑΑΑ  προκειμένου να του γνωρίσουμε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων  που κατέθεσε ο ίδιος και έγιναν Νόμος του κράτους καθώς και την μερική ικανοποίηση των αιτημάτων μας .
2.       Να αναθέσει στον νομικό της σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ την κατάθεση ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ στο Σ.τ.Ε. κατά της ΚΥΑ του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας , η οποία θα συζητηθεί στις 15-1-2021 , και στην οποία δίκη έχουν προσφύγει και άλλες συνταξιουχικές Οργανώσεις του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα .
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ κατατέθηκε την  30-11-2020 και είναι η πρώτη φορά  που η Ομοσπονδία μας καταθέτει τέτοια αίτηση, ως η μόνη  αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία όλων των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας  (Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού  και Λιμενικού Σώματος) . Η κατατεθείσα ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ αφορά   το σύνολο των μειώσεων του Ν.4093/2012 (μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη,  δώρα και  επιδόματα).
Οτιδήποτε άλλο προκύψει  και έχει σχέση  με τα αναδρομικά θα ενημερωθείτε άμεσα με ανακοίνωση .
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ.                            ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γ.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 27-11-2020
ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΕΤΟΥΣ 2021
Ενημερώνουμε όλα τα Μέλη μας, ότι από την Επικουρική Σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2020, κρατήθηκε η ετήσια συνδρομή έτους 2021 για το Σωματείο, ποσού 20 €
Λόγω πανδημίας, τα γραφεία παραμένουν κλειστά, μέχρι νέας Κυβερνητικής απόφασης και για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα τα Μέλη μας, να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Γεώργιο τηλ. 6975905000 και τον Γ. Γραμματέα κ. ΛΑΜΠΑΔΑ Γεώργιο τηλ. 6936592000
Εφαρμόστε τα μέτρα για τον COVID.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Basque English French German Italian Russian Serbian Spanish Swedish

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ipa2020 t01 prosfores

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

ΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "MAXH"

maxi 04

     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

xartis

weatherbutton