ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η «ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.»
z991         Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευση τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
       Ο εορτασμός στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, με μέριμνα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυν. Δ/ντή κ. Ιωάννη Καραμανλή, όπου στις 10.30΄ τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη πατέρα Παϊσιου, εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος βρισκόταν εκτός Ξάνθης, μεταφέροντας τις πατρικές του ευχές.
        Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Ζαγναφέρης, Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Λιμενάρχης Λάγους κ. Σκιλίτσης, εκπρόσωποι του Στρατηγού Διοικητή Δ΄ΣΣ και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, ο Αμαξόπουλος Θεόδωρος ως εκπρόσωπος του Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ, οι Υποδιευθυντές κ.κ. Πασχάλης Γιώρης και Νεκτάριος Ορφανίδης, οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΣΚΑΞ κ.κ. Νικόλαος Γουναρίδης – Παναγιώτης Δροσίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΙΡΑ Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης και πλήθος αποστράτων με τις οικογένειές τους.
      Την ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα Κων/νου ανέγνωσε ο Γ΄ Υποδιευθυντής κ. Νεκτάριος Ορφανίδης.
      Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ των άλλων:
     Σήμερα που η εκκλησία μας εορτάζει τους Άγιους Πάντες, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει η Ελληνική Αστυνομία να τιμά τους Αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας.
     Τη γιορτή διοργανώνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας. Είναι γιορτή τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού.
     Τιμάται μια κατηγορία λειτουργών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους, το χρόνο τους και σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο τους το αίμα προκειμένου να επικρατήσουν στην κοινωνία μας αξίες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η κοινωνική ειρήνη.
       Νιώθουμε υπερήφανοι που η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν την προσφορά μας.
     Τέλος συνεχάρη τον Δ/ντή Αστυνομίας Ξάνθης, για την διοργάνωση της τελετής αλλά και για τις επιτυχίες οι οποίες στηρίζουν τη μεγάλη υπόθεση της Ασφάλειας στην Πατρίδα μας και στον τόπο μας.
      Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξ/κών Φρουράς Ξάνθης, στην κεντρική πλατεία.

www.diktyoshopvip.gr

zz104