joomla statistics
karampiperisΕπιμέλεια άρθρου: Φάνης Καραμπιπέρης
Για 6η συνεχόμενη χρονιά τα σωματεία Αστυνομικών του Ν. Ξάνθης (Αποστράτων – εν ενεργεία) πιστοί στο ραντεβού τίμησαν όπως τους άξιζε, τους τριάντα επτά (37) Ξανθιώτες ενωμοτάρχες – χωροφύλακες, που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον εμφύλιο του 1946 – 1949 σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και στο σημείο του ηρώου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στο 6ο χιλ. της παλιάς Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, όπου η Ελληνική Πολιτεία πριν από εξήντα περίπου χρόνια κατασκεύασε μνημείο ηρώων τιμώντας όλους εκείνους που με τη θυσία τους τίμησαν την Υπηρεσία τους, τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία.
Ο πατέρας Αντώνιος τέλεσε το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ξανθιωτών ανδρών της
Ελληνικής Χωροφυλακής και το τελετουργικό εκτέλεσαν άψογα ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/νος Δεληγιαννόπουλος με τον Ταμία κ. Δημοσθένη Δημαρά, ενώ το παρόν έδωσαν οι πολιτικές – πολιτειακές - στρατιωτικές – αστυνομικές αρχές και πλήθος συνταξιούχων αλλά και πολιτών φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά συγγενείς των αδικοχαμένων, που ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι περισσότεροι αφού όλοι οι ήρωες κατάγονται από τον Νομό Ξάνθης.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ανέφερε για τιμή πουν έκανε η πολιτεία με την κατασκευή του μνημείου, την ημέρα μνήμης και τον τρόπο καθιέρωσής της από τα ενεργά αστυνομικά σωματεία της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την θυσία των (37) συναδέλφων μας, που έδωσαν την ζωή τους για την Υπηρεσία και το χρέος να τους τιμούμε παντοτινά.
Επίσης για πρώτη φορά έγινε προσκλητήριο νεκρών από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Φάνη Καραμπιπέρη, με στοιχεία του τόπου καταγωγής και τον τόπο με την ημερομηνία, όπου μαρτύρησαν.
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους πρόεδρους των σωματείων Αστυνομικών Νικόλαο Γουναρίδη - Θεοφάνη Καραμπιπέρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη, τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, των εκπροσώπων των Δημάρχων Ξάνθης και Αβδήρων, τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κ. Πασχάλη Γιώρη, από τον Λιμενάρχη Λάγους κ. Κιλίτση, από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ κ. Γεωργιάδη Γεώργιο, από τους προέδρους των Συνδέσμων Αποστράτων Νομών Έβρου κ. Ανέστη Αργυριάδη, Πέλλας κ. Νίκο Παπαδόπουλο, Κιλκίς κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη, από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών εν αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης κ. Γιαννακόπουλο Βασίλειο, τον Αντιπρόεδρο της Ροδόπης κ. Αλκιβιάδη Παλπάνη, από την Ταμία της Καβάλας κ. Δάφνη Θωμαϊδου, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφέδρων Αξ/κών Ν. Ξάνθης κ. Γιάννη Σπυριδόπουλο και για τους συγγενείς των αδικοχαμένων φέτος το στεφάνη κατέθεσε ο ανιψιός του ήρωα Μπουραζάνη Χρυσοφύλη, Χριστόδουλος. Από τους υπόλοιπους φορείς πρώτη φορά δεν υπήρχε εκπροσώπηση από το Δ΄ΣΣ.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Ακολούθησε μίνι δεξίωση στον χώρο του μνημείου προσφορά από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών, για όλους τους παρευρισκόμενους.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Basque English French German Italian Russian Serbian Spanish Swedish

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ipa2020 t01 prosfores

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

ΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "MAXH"

maxi 04

     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

xartis

weatherbutton