aram3Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης με την ΙΡΑ Ξάνθης  πραγματοποίησαν ημερήσια προσκυνηματική  εκδρομή στο Λιτόχωρο Πιερίας με μέλη και φίλους της Ένωσης μας, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των υπέρ Πατρίδος φονευθέντων στη μάχη του Λιτοχώρου την 30/31 Μαρτίου 1946 εννέα (9) Χωροφυλάκων και τριών (3) Στρατιωτών, συμπληρώθηκαν 71 χρόνια.
Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτόχωρου, παρουσία Απόστρατων Αστυνομικών, Στρατιωτικών και φίλων από όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην τελετή, μετέβησαν, από την εκκλησία στην Κεντρική Πλατεία Λιτοχώρου όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων του Λιτόχωρου και σε μια άκρως συγκινητική εκδήλωση εψάλλει  τρισάγιο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Β΄ αντιπρόεδρο  της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. Δημήτρη Μπέττα, από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης Ανθ/στη Χωροφυλακής  93 χρονών σήμερα, κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Νικόλαοο οποίος δεν παρευρέθη για λόγους υγείας (την επιστολή διάβασε ο τελετάρχης της εκδήλωσης και Γραμματέας της Πιερίας Χρήστος Δέλλας) και από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας Ν. Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, που μετά από χρόνια ανέφερε πολλές λεπτομέρειες από εκείνη την νύχτα και όσα επακολούθησαν στις δίκες, κλείνοντας μάλιστα και απευθυνόμενος προς όλους τους κατοίκους του Λιτοχώρου, είπε ότι ζητείται χώρος για να ανεγερθεί Μνημείο πεσόντων της Μάχης του Λιτοχώρου και αν υπάρχει κάποιος χώρος ν΄αγορασθεί με μέριμνα του Συνδέσμου, προκειμένου να στηθεί το Μνημείο.Έγινε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους συγγενείς των αδικοχαμένων. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο τον οποίο έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Στεφάνια κατέθεσαν δεκάδες οργανώσεις Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας. Το στεφάνι από μέρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και της ΙΡΑ Ξάνθης  κατέθεσε ο Πρόεδρος και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα, Καραμπιπέρης Θεοφάνης. Παρέστησαν από τα μέλη του Δ.Σ  οι δύο αντιπρόεδροι Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Μιχαηλίδης, ο γεν. γραμματέας Κώστας Δεληγιαννόπουλος, ο Ταμίας Δημοσθένης Δημαράς και ο επίτιμος αντιπρόεδρος Γιάννης Δαλακάκης. Μαζί μας συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ κ.κ. Γεωργιάδης Γεώργιος – Γιαννάκης Ιωάννης αντίστοιχα.
Μετά το πέρας της τελετής οι εκδρομείς γευμάτισαν σε παραλιακή ψαροταβέρνα της Μεθώνης και τέλος επισκεφτήκαν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου προσκύνησαν στον τάφο του Αγίου Παϊσιου. Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην Ξάνθη με τις καλύτερες εντυπώσεις και ικανοποιημένοι ότι για άλλη μία χρονιά τελέσαν το καθήκον τους έναντι των φονευθέντων συναδέλφων τους.
Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, για την πετυχημένη οργάνωση της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στους υπέρ πατρίδος πεσόντες άνδρες του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου και Στρατιωτών.