joomla statistics
χχχ4αΝέα έκδοση Βιβλίου
 
Ενημερώνουμε τους φίλους που ρωτούν πότε θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο, αλλά και όλους τους αναγνώστες, αυτούς που σταθερά μας τιμούν με το διάβασμα αυτών που γράφουμε, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και με την αυγή του νέου έτους, πρώτα ο Θεός, θα εκδώσουμε το καινούργιο πόνημα με τίτλο «Εικόνες από τη ζωή με λέξεις»….
 
ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι φίλοι μου πάντοτε με ρωτούσαν – και κάποιοι συνεχίζουν ακόμα να με ρωτούν – γιατί γράφω. Η απάντησή μου παραμένει σταθερά αμετακίνητη από τότε και μέχρι σήμερα. Γράφω από αληθινή αγάπη για το γράψιμο, γιατί το αισθάνομαι και γιατί το έχω ανάγκη. Δεν γράφω από φιλοδοξία, για να γίνω γνωστός, για να αποκτήσω δημοσιότητα ή για να υπογραμμίσω την πνευματική μου ύπαρξη στον κόσμο των γραμμάτων. Δεν γράφω για να ξεχωρίσω από τους συνανθρώπους μου και να διακριθώ ως συγγραφέας. Γράφω, για να γνωρίσω εμένα και τους άλλους, ώστε όλοι μαζί πλέον να καταλάβουμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γράφω για να γκρεμίσω τα στηρίγματα του εγωκεντρισμού και να ξεθεμελιώσω τις πλανερές ψευδαισθήσεις μιας ατομικής πληρότητας. Γράφω για να ανοιχτώ στο πέλαγος της κοινής αναζήτησης, της συλλογικής εξερεύνησης του επιστητού, της προσπάθειας για ευρύτερο προβληματισμό.
Δεν ξέρω αν μέχρι τώρα κατάφερα να φτάσω κάπου ή αν θα καταφέρω να φτάσω πιο μακριά στο μέλλον. Εκείνο που ξέρω και είναι σημαντικό για μένα, είναι το ό,τι προσπάθησα, το ό,τι συνεχίζω και το ό,τι δεν πρόκειται να μείνω ποτέ απλός θεατής στη διαμόρφωση και στην εξέλιξη του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Εξάλλου την ίδια ερώτηση θα μπορούσε να απευθύνει κάποιος και στον άνθρωπο που διαβάζει. Να τον ρωτήσει δηλαδή, ποια είναι αυτή η εσωτερική παρόρμηση που δεν του επιτρέπει να αποχωριστεί τα βιβλία.
Όπως έλεγε κι ένας στοχαστής του περασμένου αιώνα: «Το διάβασμα και το γράψιμο είναι εμπειρίες που πηγαίνουν μαζί. Στο ξεκίνημα ανταποκρίνονται σε μια έλλειψη που αισθανόμαστε απέναντι σε ό,τι προσφέρει η κοινωνία, ακόμα κι αν αυτή η απώλεια δεν εκδηλώνεται και δεν είναι καθαρά αντιληπτή ως τέτοια. Το διάβασμα προσφέρει τη δυνατότητα ν΄ανακαλύψουμε πως μπορούμε να ζήσουμε με τον εαυτό μας σ΄έναν κόσμο περιορισμένο. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στη συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε και σιγά σιγά οδηγεί στην ανάγκη της γραφής». Τα δικά μου ενδιαφέροντα, όσον αφορά τις μελέτες, εδώ και χρόνια έχουν έναν σταθερό προσανατολισμό και είναι στραμμένα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης ενός βαθύτερου νοήματος για την ανθρώπινη ύπαρξη…..
Ηλίας Κ Μάρκου

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Basque English French German Italian Russian Serbian Spanish Swedish

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ipa2020 t01 prosfores

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

ΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "MAXH"

maxi 04

     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

xartis

weatherbutton