joomla statistics
Απόλυτα πετυχημένη η 3ήμερη εκδρομή σε Πρέβεζα – Λευκάδα – Γιάννενα – Μέτσοβο για την ΙΡΑ Ξάνθης και τους Απόστρατους Αστυνομικούς.
toylaΓράφει: ο Φάνης Καραμπιπέρης Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και Yπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Δ. I.P.A. Ξάνθης
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Τ.Δ. Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης και της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης ως ανάδοχοι σύλλογοι του Ιερού παρεκκλησίου της Μύκης, που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, θέλοντας να ενισχύσουν οικονομικά την επιτροπή για την επισκευή και συντήρηση του παρεκκλησίου, από το 2014 έχουν προβεί σε μια σειρά ενεργειών, μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση εκδρομών. Έτσι το 3ήμερο Αγίου Πνεύματος οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εκδρομή στην Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, αναχώρησε ένα λεωφορείο με 52 συμμετέχοντες μέλη των δύο παραπάνω σωματείων και προορισμό την toyla9Πρέβεζα με ενδιάμεση 3ωρη στάση στα Γιάννενα, όπου οι Ξανθιώτες αστυνομικοί με τις γυναίκες τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο του ΒΡΕΛΛΗ και την Λίμνη Παμβώτιδα. Περί ώρα 17.00΄ φτάσαμε στην Πρέβεζα, όπου μας περίμενε ο πρόεδρος της ΙΡΑ Πρέβεζας Σοφοκλής Κίτσιος, ο οποίος μας ξενάγησε σε ιστορικά σημεία της Πρέβεζας όπως τα σπίτια του ποιητή μας Κώστα Καρυωτάκη και των οπλαρχηγών του 1821 Οδυσσέα Ανδρούτσου και Σπύρου Μπότσαρη.
Την δεύτερη ημέρα που περιλάμβανε την επίσκεψη μας στην Λευκάδα, την ξενάγησή μας ανέλαβε το μέλος της ΙΡΑ Λευκάδας
Κώστας Φλιντούρης, ο οποίος μας οδήγησε στο Νυδρί όπου πραγματοποιήσαμε την μεγάλη κρουαζιέρα με το κρουαζιερόπλοιο NIDRI STARS I, στο μαγευτικό Πόρτο Κατσίκι, Φισκάρδο, Ιθάκη, Μεγανήσι, το σπήλαιο που κρυβόταν το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το αρχοντικό του Βαλαωρίτη και τον Σκορπιό του Ωνάση. Στην επιστροφή μας επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, πολιούχου και προστάτιδας του νησιού, όπου και προσκυνήσαμε. Εκεί μας περίμενε ο πρόεδρος της ΙΡΑ Λευκάδας Νίκος Λιβιτσάνος ο οποίος μας δώρισε την εικόνα της Παναγίας ως ενθύμιο της εκεί παρουσίας μας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο στην ταβέρνα ΣΥΜΠΟΣΙΟ της Πρέβεζας, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων, με τον Σοφοκλή να έχει σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας – εορτής του Αγίου Πνεύματος – αναχωρήσαμε από την Πρέβεζα για το Μέτσοβο με ενδιάμεσες στάσεις στην Αρχαία Νικόπολη και την Πάργα. Εκεί μας περίμενε ο πρόεδρος της ΙΡΑ Ιωαννίνων Σπύρος Κίτσιος, ο οποίος οργάνωσε άψογη φιλοξενία στην γραφική πόλη της Ηπείρου και είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε παραδοσιακά φαγητά στην ταβέρνα το «Κουτούκι του Νικόλα», όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.
Επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή, αργά το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των συμμετεχόντων και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τέτοιες προσπάθειες για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας και των οικογενειών τους, αλλά και του σκοπού της ολοκλήρωσης των εργασιών στο Ιερό παρεκκλήσιο της Μύκης.
Κλείνουμε την αναφορά μας στο οδοιπορικό, με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την υποδοχή και φιλοξενία στους:
Προέδρους των Τ.Δ Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας κ.κ. Κίτσιο Σοφοκλή, Κίτσιο Σπύρο, Νίκο Λιβιτσάνο αντίστοιχα, καθώς και το μέλος της Τ.Δ. Λευκάδας Κώστα Φλιτούρη και τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου NIDRI STARS I, Πάνο Κοντογιώργη για την ευγενική τους προσφορά στα σωματεία μας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Basque English French German Italian Russian Serbian Spanish Swedish

ΠΡΟΣΦΟΡΑ VODAFONE

vodafone banner

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

zz104
Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "MAXH"

maxi 04

     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

xartis

weatherbutton