joomla statistics

 

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 502/3/8β

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα, μεσημβρινές ώρες, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα ΑΛΕΞΙΑΔΗ, όπου κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα ανακύψαντα προβλήματα των φορολογικών δηλώσεων του τρέχοντος έτους. Η εν λόγω συνάντηση έλαβε χώρα μετά την υπ' αριθ. 502/3/8 από 06/04/2016 επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τον κ. Υπουργό και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο προαναφερομένων μερών.

                        

Ειδικότερα, του επισημάναμε το πρόβλημα της δήλωσης των ανείσπρακτων δεδουλευμένων αποδοχών βάσει των διατάξεων του ν.4307/2014 (αναδρομικά), στις φορολογικές δηλώσεις και τον μεγάλο πληθυσμό φορολογουμένων - συναδέλφων μας που αφορά, ήτοι των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Του αναδείξαμε, παράλληλα, το πρόβλημα με τις βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2015 που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και την ημερομηνία που φέρουν αυτές, ήτοι 31-12-2015, καθώς και της ύπαρξης προστίμου από κάποιες ΔΟΥ κατά την κατάθεση αυτών με την υποβολή των τροποιητικών δηλώσεων. Επίσης, τονίσαμε ότι λειτουργεί προς όφελος, τόσο των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, η μη υποβολή χειρόγραφων τροποιητικών δηλώσεων ετών 2012, 2013 & 2014 και η εύρεση ηλεκτρονικής λύσης, καθόσον όλα τα δεδομένα που αφορούν τα εν λόγω αναδρομικά είναι στην κατοχή και στην διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών.

Από πλευράς του, ο κ. Υπουργός, μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αφού οι συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή των ενημέρωσαν για την επιστολή της Ομοσπονδίας μας. Εκτίμησε δε, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν υποβαλλόταν το σωστό ηλεκτρονικό αρχείο στην αρμόδια Γενική Γραμματεία και επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επωμιστεί, τόσο ο φορολογούμενος όσο και ο εργαζόμενος στις αρμόδιες ΔΟΥ, αυτού του είδους τη διαδικασία. Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο εν λόγω πρόβλημα και ανέθεσε την επίλυσή του στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους αντίστοιχους των εμπλεκόμενων Υπουργείων, θα καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό, για τον φορολογούμενο – εργαζόμενο αστυνομικό, αποτέλεσμα.

Ύστερα από τα παραπάνω, καλούμε τους συναδέλφους να αναμένουν τις πρωτοβουλίες – ενέργειες του κ. Υπουργού, τις οποίες η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθεί στενά και θα σας ενημερώνει ανελλιπώς, ευελπιστώντας στην άμεση παύση της μεγάλης ανησυχίας - αναστάτωσης που προκάλεσε και φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.    

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Basque English French German Italian Russian Serbian Spanish Swedish

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "MAXH"

maxi 04

     ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 4

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

xartis

weatherbutton