Με το καθιερωμένο τρισάγιο για τους (33) πεσόντες αστυνομικούς υπέρ πατρίδος – την Βασιλόπιτα και την βράβευση των τέκνων των μελών της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, πραγματοποιηθήκαν για 5η συνεχόμενη χρονιά οι φετινές εκδηλώσεις.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης και σε μια Ανοιξιάτικη μέρα (παρά την καταρρακτώδη βροχή του Σαββάτου), την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 11.00΄, πραγματοποίησε το ετήσιο τρισάγιο στον ιερό χώρο «Μπουλτίστρα», στο 6ο χιλ. της Επ. Οδού Ξάνθης-Κομοτηνής, όπου η Ελληνική Πολιτεία πριν από πενήντα πέντε περίπου χρόνια κατασκεύασε μνημείο ηρώων τιμώντας όλους εκείνους που
με τη θυσία τους τίμησαν την Υπηρεσία τους, τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία.
Ο πατέρας Παϊσιος τέλεσε το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ξανθιωτών ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, ενώ το παρόν έδωσαν οι πολιτικές – πολιτειακές - στρατιωτικές – αστυνομικές αρχές και πλήθος συνταξιούχων αλλά και πολιτών φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ανέφερε για την ημέρα μνήμης και τον τρόπο καθιέρωσή της από τα δύο ενεργά σωματεία της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την θυσία των (33) συναδέλφων μας, που έδωσαν την ζωή τους για την Υπηρεσία και το χρέος να τους τιμούμε παντοτινά.
Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις στεφάνων από τους πρόεδρους των δύο σωματείων Αστυνομικών Θεοφάνη Καραμπιπέρη – Πέτρο Χατζηαντωνίου, τον Γεν. Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Κων/νο Μαλλικόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη, από τους Εκπροσώπους του Στρατηγού Δ΄ΣΣ, Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κ. Ευάγγελο Γκίκα, από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ κ. Γεωργιάδη Γεώργιο, από τους προέδρους των Συνδέσμων Αποστράτων Νομών Ροδόπης και Καβάλας, κ.κ. Αργύρη Κυριαζίδη – Ηλία Κιοσσέ αντίστοιχα, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Έβρου κ. Ανέστη Αργυριάδη, από τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσης αστυνομικών εν αποστρατεία Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφέδρων Αξ/κών Ν. Ξάνθης κ. Στέλιο Βαθρακά και στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την απουσία της ΠΟΑΣΑ που δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει έστω και αρνητικά στην πρόσκληση της Ένωσης.
Στην συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο κέντρο Διασκέδασης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» όπου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας με το τυχερό κομμάτι να τυχαίνει στο μέλος της Ένωσης, Αντιστράτηγο ε.α. Αθανάσιο Μαργαριτούδη, που αντιστοιχούσε σε εικόνα της Αγίας Ειρήνης και ένα στυλό parker.
Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης κ. Θεοφάνη Καραμπιπέρη, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους συνεχάρη τους επιτυχόντες αλλά και τους γονείς των παιδιών για τη συμπαράστασή τους ώστε να γευτούν τους καρπούς της επιτυχίας τους. Κατόπιν οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, επέδωσαν στους έξι επιτυχόντες τιμητικό δίπλωμα και επιταγή 100 Ευρώ, ως εξής: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας στον Μπάτζιο Γεώργιο, ο Δ/ντής της Δ.Α. Ξάνθης κ. Γκίκας στον Τσανταλίδη Στυλιανό Ηρακλή, ο Ταξίαρχος Βαϊραμίδης στην Κοτζαμπασίδου Άννα-Μαρία, o Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Θεσσαλονίκης κ. Βασιλάκης Ηλίας στον Βαρελά Ευστράτιο, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Γεωργιάδης στην Παπαδοπούλου Ελισάβετ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Καβάλας κ. Ηλίας Κιοσσές στην Καραμπιπέρη Μαρία.