Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και για 4η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης και η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης έδωσαν το καθιερωμένο ραντεβού, την πρώτη Κυριακή μετά της 11 Φεβρουαρίου, στον ιερό χώρο «Μπουλτίστρα», στο 6ο χιλ. της Επ. Οδού Ξάνθης-Κομοτηνής, όπου η Ελληνική Πολιτεία πριν από πενήντα περίπου χρόνια κατασκεύασε μνημείο Ηρώων τιμώντας όλους εκείνους που με τη θυσία τους τίμησαν την Υπηρεσία τους, τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας τέλεσε και φέτος το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ξανθιωτών ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, ενώ το παρόν έδωσαν οι πολιτικές – πολιτειακές - στρατιωτικές – αστυνομικές αρχές και πλήθος συνταξιούχων αλλά και πολιτών φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ανέφερε το ιστορικό του σημείου ανέγερσης του μνημείου, για την ημέρα μνήμης και την καθιέρωσή της από τα δύο ενεργά σωματεία της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την θυσία τους για την Υπηρεσία και το χρέος να τους τιμούμε παντοτινά.
Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις στεφάνων: Για την Ένωση Αποστράτων  τo αρχαιότερο μέλος ο Υποστράτηγος ε.α. Κυπαρισσόπουλος Κυπάρισσος, για την ΣΚΑ Ξάνθης ο πρόεδρος Κώστας Μαλλικόπουλος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Ταξίαρχος  κ. Γεώργιος Γκοδοσίδης, εκπρόσωποι του Δήμου Αβδήρων (περιφέρεια που ανήκει το μνημείο), Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμεναρχείου Π. Λάγους, από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ Υποστράτηγο εα κ. Γιώργο Γεωργιάδη, από τους προέδρους του Συνδέσμου Αποστράτων Νομού Καβάλας κ. Ηλία Κιοσσέ, και της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Θεσ/νίκης κ. Γιώργο Αναστασιάδη και την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κα Ελένη Χατζηγεωργίου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με όλους τους παρευρισκόμενους να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.

Στην συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο κέντρο Διασκέδασης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» όπου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας με το τυχερό κομμάτι των καλεσμένων να είναι αυτό στην Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών. Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των έξι (6) παιδιών των συνταξιούχων, με τιμητικό δίπλωμα και επιταγή 100 Ευρώ, που πέτυχαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ήταν ο Γηράκης Γεώργιος τον οποίο τίμησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου, η Μπάτζιου Μαρία από τον πρόεδρο της ΣΚΑΞ κ. Κώστα Μαλλικόπουλο, ο Παναγιώτης Ναζιράκης από τον πρόεδρο της  Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Θεσ/νίκης κ. Γιώργο Αναστασιάδη και η Βαρελά Μαρία από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ Υποστράτηγο εα κ. Γιώργο Γεωργιάδη. Τέλος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν τα παιδιά και κατ΄ επέκταση οι γονείς των Κίτσου Μαρίας και Καφετζόπουλου Ευαγγέλου που και αυτά ήταν στα τιμώμενα για την εισαγωγή τους.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των φίλων μας της Ξάνθης, συμμετείχε στην εκδήλωση με την πλειοψηφία του Δ.Σ. ήτοι: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Γεώργιο - Πρόεδρο, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο - Γ. Γραμματέα, ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία - Α΄ Αντιπρόεδρο, ΓΟΥΛΑ Χρήστο - Γ΄Αντιπρόεδρο.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, συγχαίρει τον Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ για την άψογη και επιτυχή εκδήλωση  και ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ipa2020 t01 prosfores